Man bedreigt eigenaar kopieerzaak met de dood en in brand steken zaak

De eigenaar van een kopieerzaak deed woensdag 10 april aangifte van bedreiging met de dood, bedreiging met brandstichting en afpersing bij de politie van Bureau Nieuwe Haven.

Die dag kwam een klant, Laritsa, in de zaak om enkele documenten uit te printen. Omdat er correcties aangebracht moesten worden, verwees de eigenaar haar naar een aparte computer waarvoor zij SRD 20 moest betalen. Zij weigerde dat te doen waarop zij tekeer ging. 

Nadat haar herhaaldelijk was gevraagd de zaak te verlaten, werd zij door de eigenaar uit de zaak gezet. Zij liet hem op dat moment weten,  dat zij haar broers zou inschakelen om hem af te takelen en dat zij zijn buik persoonlijk zou opensnijden.

Later op de dag kreeg de eigenaar bedreigende voice-berichten van de broer, die hem kenbaar maakte dat hij hem later in de zaak zou zien. De broer kwam inderdaad in de zaak met een vriend en bedreigde de eigenaar met de dood. Ook gaf de man hem door dat hij gasoline had gekocht om zijn huis af te branden en dat hij hem moest betalen, anders zou hij niet over straat kunnen lopen. Terwijl de man een mes tevoorschijn haalde, zag de eigenaar een vuistvuurwapen aan de broeksband. Hij rende hierop naar een andere ruimte van de zaak en schakelde de politie in.

Kort daarna werden de 34 jarige R.A., Laritsa en de 30 jarige D.L. door de leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd R.A. in verzekering gesteld, terwijl de overigen na verhoor heen werden gezonden.

De politie van Bureau Nieuwe Haven onderzoekt de zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!