Jnan Adhin Kennis Instituut (JAKI) hield informatiesessie over Kiesstelsel en sociaal beleid 

Het dr. mr. drs. Jnan Adhin Kennis Instituut (JAKIN) van de VHP heeft maandag 15 april haar eerste informatiebijeenkomst van het jaar gehouden. De bijeenkomst vond plaats in het Lalla Rookh-gebouw en trok veel belangstellenden, ongeveer 50 personen. Het hoofddoel van de sessie was het verstrekken van informatie over het kiesstelsel en grondconversie, gepresenteerd door drs. Dew Sharman, vicevoorzitter van de Assemblee. Daarnaast werd gesproken over de prestaties van de regering, waaronder sociaal beleid, door mr. Cheryl Dijksteel, lid van De Nationale Assemblee (DNA).

Kadertraining

Tijdens deze bijeenkomst werden ook de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de eerder gehouden kadertraining, die plaatsvond van december 2023 tot en met februari 2024. In totaal hebben 46 deelnemers de training gevolgd, waarin zij werden bijgeschoold over de taken, bevoegdheden en verwachtingen van DNA-leden, districtsraadsleden en ressortraadsleden. Daarnaast zijn zij geïnformeerd over de werkgebieden van verschillende ministeries.

Reshma Khargoe, voorzitter van het JAKI, heeft aangekondigd dat dit het begin markeert van de training initiatieven van VHP JAKI. Er zullen meerdere trainingen worden georganiseerd in de districten, evenals gespecialiseerde trainingen in samenwerking met de VHP Jongerenraad. De volgende training zal plaatsvinden in mei.

error: Kopiëren mag niet!