Ambassadeur Jadoenathmisier overhandigt geloofsbrieven aan directeur-generaal van WTO

De Permanente Vertegenwoordiger van Suriname in Genève,  Aroen Jadoenathmisier, heeft vrijdag 12 april zijn geloofsbrieven overhandigd aan de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Ngozi Okonjo-Iweala.

Tijdens deze gelegenheid heeft de ambassadeur zijn dank betuigt voor de goede samenwerking tussen Suriname en de WTO.

Daarnaast zijn enkele dringende zaken aan de orde gekomen, waaronder de ratificatie van de overeenkomst voor visserijsubsidies. Hierbij heeft de directeur-generaal aandacht gevraagd voor een spoedige afhandeling van de overeenkomst. Voor het proces van de overeenkomst voor agrarische cultuur is deze kwestie een heet hangijzer waarbij er besloten is om de onderhandelingen zo spoedig mogelijk voort te zetten.

Okonjo-Iweala gaf verder aan dat de kwesties rond geschillenbeslechting, investeringsfacilitering voor ontwikkeling en regionale handelsovereenkomsten hoog op de agenda staan van de WTO. Hierbij werd het belang van de vestiging van de Permanente Missie van Suriname in Genève door zowel de ambassadeur als de directeur-generaal onderstreept om bijzondere aandacht te besteden aan de reeds bestaande samenwerking met de WTO en eveneens binnen de Caricom.

error: Kopiëren mag niet!