Beperkt vertrouwen in politie

Een recente peiling uitgevoerd door Dagblad Suriname wijst uit, dat het vertrouwen in de effectiviteit van de politie bij het bestrijden van criminaliteit onder de Surinaamse bevolking laag is. Volgens de resultaten, gepubliceerd op www.dbsuriname.com, voelt een groot deel van de respondenten zich onzeker over de bescherming door de politie.

Slechts 3% (39 stemmen) geeft aan ‘heel veel’ vertrouwen te hebben, terwijl 6% (80 stemmen) aangeeft ‘veel’ vertrouwen te hebben in de politie. Een ‘gemiddeld’ vertrouwen wordt uitgesproken door 33% (419 stemmen) van de stemmers. ‘Een beetje’ vertrouwen is er bij 19% (238 stemmen), en maar liefst 40% (508 stemmen) van de deelnemers aan de peiling heeft ‘geen’ vertrouwen in de effectiviteit van de politie bij het bestrijden van criminaliteit.

Deze cijfers benadrukken de roep om verbetering in de handhaving van wet en orde in Suriname en werpen licht op de uitdagingen waarmee de politie te maken heeft om het vertrouwen van het publiek te winnen.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!