Bij de oppas is tijdens de Paasvakantie genoeg te doen voor kinderen

Kinderen kunnen tijdens de Paasvakantie twee weken thuis uitrusten. Maar de oppas voor enkele kinderen is gewoon open. Een paar oppashouders geven in gesprek met Dagblad Suriname aan dat dit ook een manier is om de kinderen bezig te houden, maar ook om ze te helpen bij het oefenen met schoolwerk waarmee zij achter zijn. Op zo een manier kunnen de kinderen dan rustig in hun eigen tijd oefenen. 

Cindy, die oppashoudster is,  zegt dat zij ook normaal in de vakantie open is. “De scholen zijn gesloten, maar bepaalde ouders moeten normaal naar het werk. Voor hen is mijn deur gewoon open. De kinderen hebben op zo een manier ook een bezigheid en kunnen met andere kinderen samen zijn. Er zijn ouders die ervoor kiezen om hun kinderen thuis te laten, omdat zij niet zo sterk staan om de oppas te kunnen betalen. Om naast alle vaste lasten en vervoer uit te geven voor oppas is ook veel, maar daarom kan er ook altijd gesproken worden bij mij. Zondag heb ik enkele leuke activiteiten met de kinderen en ouders op schema. De kinderen zullen samen met een van hun ouders kleuren, knippen en plakken en daarna lekker smullen van lekkers”, vertelt Cindy.

Saraswati, die ook oppashoudster is en tijdens de vakantie open is, geeft aan dat zij ook ruimte heeft om de iets oudere kinderen iets bij te leren, waaronder bakken. Zij zegt, dat zij ook verschillende andere dingen wil gaan doen in de toekomst.

“Het is een manier om de kinderen de weg te wijzen en om ze te helpen met hetgeen waarvan zij houden en later willen doen. Ook zullen er bijvoorbeeld bezoekjes worden gebracht aan de politie, brandweer en enkele andere beroepsgroepen. Maar dat is in de toekomst. Voor nu houden wij het makkelijk en leuk. Er zijn velen die mee hebben gedaan en op zo’n manier het leuk vinden pm te bakken. Op zaterdag zullen de laatste groepen bakken en dan zullen we de ouders dat laten proeven”, aldus Saraswati.

TM

error: Kopiëren mag niet!