VS: 2.6 Kilometer lange brug in Baltimore ingestort na te zijn geramd door containerschip

Twee mensen zijn dinsdagochtend in alle vroegte uit het water gehaald na het instorten van de 2.6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge in de Amerikaanse stad Baltimore. De reddingswerkers waren de hele dag nog naar drenkelingen aan het zoeken. Een van de twee slachtoffers is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis. De ander weigerde hulp.

Minstens zeven voertuigen zijn te water geraakt. Volgens de brandweer gaat de zoektocht nog wel even duren, omdat een groot gebied doorzocht moet worden. Er waren dinsdag helikopters en duikers aanwezig om te zoeken naar de vermisten. Het slechte zicht en de vrieskou bemoeilijkt de omstandigheden voor de reddingswerkers.

De toedracht van de aanvaring is nog niet bekend. Het vaartuig dat tegen de brug is aangevaren, is het containerschip Dali. Het schip vaart onder de vlag van Singapore. Het vrachtschip is 300 meter lang en was op weg naar Sri Lanka. Het schip was stuurloos geraakt. De bemanning heeft de autoriteiten gewaarschuwd dat een aanvaring niet te voorkomen leek, omdat er geen controle meer over het vaartuig was.

De Francis Scott Key Bridge heeft vier rijbanen en strekt zich uit over de rivier de Patapsco. De brug vormt een belangrijke verbinding met de haven van Baltimore. In de haven worden meer auto’s en lichte vrachtwagens afgehandeld dan in andere Amerikaanse havens.

error: Kopiëren mag niet!