Grootste Slang ter Wereld ‘Doodgeschoten’ door Jagers in Amazone

Wetenschappers treuren om de tragische dood van ‘Ana Julia’, de grootste slang ter wereld, die slechts een maand na haar ontdekking in het Braziliaanse Amazone-regenwoud door jagers doodgeschoten werd. Het 7 meter lange exemplaar van de Noordelijke Groene Anaconda, onderscheiden door een uniek DNA-profiel, werd dood gevonden in de rivier de Formoso. Het verlies van Ana Julia, die in de bloei van haar leven was en gezien het geringe aantal van dergelijke grote slangen, wordt als een enorme klap voor de biodiversiteit beschouwd. De ontdekking van deze nieuwe anacondasoort werd gezien als een wetenschappelijk hoogtepunt, maar is nu overschaduwd door dit verlies. De emoties lopen hoog op onder de ontdekkers, inclusief de Nederlandse bioloog Freek Vonk, die het nieuws op sociale media deelde en zijn verdriet en woede uitte over deze zinloze daad.

error: Kopiëren mag niet!