Frustratie onder leerlingen wegens uitvallen schoolbusvervoer

Op een recente vrijdagochtend werden Vele leerlingen van het Lyceum 1 aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat werden afgelopen vrijdagochtend onaangenaam verrast door het plotselinge uitvallen van hun schoolbusvervoer. 

Vachano M., een van de getroffen leerlingen, deelde zijn ervaring met Dagblad Suriname over het ongemak dat hij en vele andere leerlingen ondervonden. Zij bleven wachten op vervoer dat niet kwam, wat leidde tot vertragingen en de noodzaak voor alternatief vervoer naar school.

De problematiek rond het inconsistent beschikbaar zijn van schoolbussen is een toenemende frustratie voor leerlingen die afhankelijk zijn van dit vervoer uit verschillende delen van het land, inclusief Kwatta, Leiding en Saramacca. Vachano legt uit hoe hij uiteindelijk met hulp van zijn moeder op school kon komen, maar benadrukt dat de communicatie over uitval van de bussen te wensen overlaat.

Verzoeken aan de verantwoordelijke instanties voor verbeterde communicatie en betrouwbaarheid van het schoolbusvervoer blijven onbeantwoord. Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te ontlokken van zowel schoolbesturen als het betrokken vervoersbedrijf, maar zonder succes. De groeiende zorg is dat deze transportproblemen kunnen bijdragen aan een verstoord schooljaar voor vele leerlingen.

De bushouders maken zich enorm boos, omdat ondanks duidelijk gemaakte afspraken met de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur het toch voor de zoveelste keer is gebeurd, dat ze deze maand nog steeds niet zijn uitbetaald. Dat was reden genoeg om weer over te gaan tot actie om op die manier de verantwoordelijken te dwingen over te gaan tot spoedige uitbetaling.

CS

error: Kopiëren mag niet!