BOG: Muskietenplaag in Nickerie is niet bijzonder

Ondanks klagende inwoners van Nickerie over de vele muskieten, is er feitelijk niets bijzonders aan de hand. Dat blijkt uit de woorden van Regi Silent van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in het district in gesprek met Dagblad Suriname.

Volgens de BOG-vertegenwoordiger zullen muskieten er altijd zijn. Daartegen kan volgens hem bitter weinig gedaan dan slechts de alom bekende maatregelen om je tegen die hinderlijke muskieten te beschermen..

“Nickerie staat er ook alom bekend om”, zegt Silent. Verder maakt hij duidelijk dat er vooralsnog geen meldingen zijn van dengue in het district. “Desondanks houdt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg deze kwestie in de gaten”, aldus Silent.

Als advies geeft Silent mee, dat de bewoners zichzelf kunnen beschermen door onder andere: de bekende smoko patoe op het erf te maken, muskietenkaars te gebruiken of te slapen onder een klamboe.

error: Kopiëren mag niet!