Trump Waarschuwt voor het Einde van de Amerikaanse Democratie bij Verlies in 2024

Donald Trump heeft tijdens een toespraak in Ohio gewaarschuwd dat het verliezen van de presidentsverkiezingen in november 2024 het einde van de Amerikaanse democratie zou kunnen betekenen. Deze opmerking herhaalde hij nadat hij ongefundeerde claims van verkiezingsfraude in 2020 tegen de Democratische president Joe Biden had uitgesproken. Trump, die strafrechtelijk is aangeklaagd in Georgië voor pogingen om de uitslag van de 2020-verkiezingen te veranderen, heeft genoeg afgevaardigden vergaard voor de Republikeinse nominatie. Peilingen tonen een nek-aan-nekrace met Biden voor de aankomende verkiezingen. Trump gebruikte dystopische retoriek in zijn campagnespeech, inclusief een erkenning van zijn aanhangers die gevangen zijn gezet na de Capitoolrellen, hen noemend ‘patriotten’ en ‘gijzelaars’. Verder verklaarde Trump dat zijn niet-verkiezing een ‘bloedbad’ voor het land zou zijn, wat leidde tot kritiek van de Biden-campagne op Trumps ‘extremisme’ en ‘dreigementen met politiek geweld’. Trump probeerde ook stemmen te winnen onder zwarte en Spaanse kiezers door te claimen dat zij het meest lijden onder de immigranteninvasie onder Biden, een bewering waarvoor hij geen bewijs leverde.

error: Kopiëren mag niet!