De topdiplomaat van Brazilië gaat door met bezoek aan Palestina ondanks spanningen met Israël

De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, plant een cruciaal bezoek aan Palestina te midden van de toenemende spanningen tussen Brazilië en Israël.

Zijn reis omvat stops in vier landen in het Midden-Oosten, wat de proactieve houding van Brazilië ten aanzien van regionale diplomatie weerspiegelt.

De reis onderstreept een uitdagend moment voor de betrekkingen tussen Brazilië en Israël, na de krachtige opmerkingen van president Luiz Inácio Lula da Silva over het Gaza-conflict.

In februari leidde Lula’s vergelijking van de Israëlische acties in Gaza met de Holocaust tot controverse, maar kreeg ook Latijns-Amerikaanse steun.

De Israëlische premier Binjamin Netanyahu zei zondag dat Israël geen burgers in Rafah gevangen zal laten als zijn strijdkrachten een langverwachte aanval beginnen op de stad in het zuiden van Gaza, waar meer dan 1 miljoen Palestijnen schuilen.

Eén op de drie kinderen onder de twee jaar in het noorden van Gaza is nu acuut ondervoed en er dreigt hongersnood, zei het belangrijkste VN-agentschap dat in de Palestijnse enclave opereert zaterdag.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas gerunde enclave zijn minstens 31.645 Palestijnen gedood en 73.676 gewond geraakt sinds Israël zijn offensief tegen Gaza begon.

error: Kopiëren mag niet!