President Santokhi verwelkomt Canadese exploratiebedrijf Reunion Gold

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 15 maart op zijn kabinet een ontmoeting gehad met het Canadese bedrijf Reunion Gold en de Surinaamse counterpart Consolidators, Distributors & Warehousing Europa-Suriname, CWDE SR. Tijdens deze bijeenkomst vond de formele kennismaking met de partners plaats, waarbij verwachtingen voor toekomstige samenwerkingen werden besproken. 

Reunion Gold is een Canadees exploratiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de exploratie van goud en andere mineralen, met activiteiten in landen als Frans-Guyana en Guyana, terwijl CDWE SR de lokale counterpart is, die optreedt als facilitator. 

Dimitri Lemmer van CDWE merkte op dat exploratie van groot belang is zodat er vastgesteld kan worden wat het minerale potentieel is en uiteindelijk natuurlijke hulpbronnen op een duurzame manier economisch ontgonnen kunnen worden. “Als local content partner richten wij ons op creatie van duurzame werkgelegenheid en ondernemerschap in Suriname”, gaf hij aan. 

De verantwoordelijke van Reunion Gold, Justin van der Toorn zei onder andere: “Wij zijn een bedrijf met een succesvolle legacy. Wereldwijd dragen wij de verantwoordelijkheid voor vele mijnen die ontdekt zijn. Ook achter de ontdekking van de mijn in het Rosebel Goldmines gebied staan wij.”

error: Kopiëren mag niet!