Suriname en de VAE werken aan versterken van de onderlinge banden

President Chandrikapersad Santokhi ontving woensdag 8 mei Omar Hassan Shehadeh op zijn kabinet. Shehadeh is speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE voor het Caribisch Gebied. Beide landen willen de onderlinge banden versterken.

Suriname en de VAE onderhouden al geruime tijd goede diplomatieke betrekkingen. 

Shehadeh bracht de groeten van president Mohamed bin Zayed van de VAE over aan president Santokhi en gaf aan dat de VAE in Suriname een belangrijke partner ziet. Diverse bedrijven uit de Emiraten, waaronder DP World, zijn al actief in Suriname.

Omar Hassan Shehadeh ziet voot de VAE een enorm potentieel in Suriname en maakte duidelijk dat zijn land wil samenwerken op het gebied van expertise-uitwisseling, capaciteitsopbouw, het ontwikkelen van groene standaarden en het milieuvriendelijk ontwikkelen van de gasvoorraden.

Hij maakte ook de interesse van de Emiraten voor de bauxietindustrie kenbaar. Ook op het gebied van luchtvaart is er potentieel, waarbij Suriname een hubfunctie kan vervullen tussen de Emiraten, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

error: Kopiëren mag niet!