Donderdag in Europa: Ajax en Marseille in thriller, Liverpool vecht terug

Op donderdag in Europa was er een opwindende wedstrijd tussen Ajax en Marseille in Amsterdam, eindigend in een gelijkspel van 3-3 in de openingsronde van de Europa League-groepswedstrijden. Liverpool vocht terug om LASK met 3-1 te verslaan in Linz, terwijl West Ham ook won met 3-1 tegen TSC Backa Topola, de Servische bezoekende club die vorig seizoen de Conference League had gewonnen.

Brighton maakte hun Europese debuut in de Europa League en Aston Villa keerde na twaalf jaar terug naar Europa in de Conference League, maar beide teams kwamen vroeg op achterstand en verloren uiteindelijk met 3-2.

In Amsterdam speelden Ajax, dat een moeilijk seizoen doormaakt, en Marseille, dat recentelijk coach Marcelino zag vertrekken. Beide teams scoorden in een spannende wedstrijd, met Ajax dat een vroege voorsprong nam, maar Marseille terugkwam voor een gelijkspel.

Liverpool, dat voor het eerst sinds 2016 in de Europa League speelde, kwam op achterstand tegen LASK maar wist met 3-1 te winnen na een sterke comeback. Jürgen Klopp werd de eerste coach die vijftig Europese wedstrijden won bij Liverpool.

In andere Europa League-wedstrijden won Roma met 2-1 van Sheriff in Moldavië, terwijl Rangers Real Betis met 1-0 versloegen in Glasgow. Bayer Leverkusen versloeg Hacken uit Zweden met 4-0, Rennes versloeg Maccabi Haifa met 3-0 in Frankrijk, en Villarreal verloor met 2-0 van Panathinakos in Griekenland.

In de Conference League kwam Aston Villa vroeg op achterstand tegen Legia Warschau en verloor uiteindelijk met 3-2. Villa-manager Unai Emery sprak over de uitdagingen van dit soort wedstrijden in de groepsfase van het toernooi.

error: Kopiëren mag niet!