Putellas en Paredes zeggen dat spelers uit Spanje blijven om verandering te bevorderen

Alexia Putellas en Irene Paredes van het Spaanse nationale damesvoetbalteam hebben aangekondigd dat de meerderheid van de spelers ervoor heeft gekozen om te blijven spelen om veranderingen binnen de Spaanse voetbalfederatie te bevorderen, ondanks aanvankelijke onvrede over hun oproeping. Dit besluit volgde op een crisis waarbij de spelers dreigden met staking voor de Nations League-wedstrijden tegen Zweden en Zwitserland.

De Spaanse regering kwam tussenbeide en bereikte uiteindelijk een akkoord waarbij 21 spelers bleven en twee vertrokken. De spelers voelen een verantwoordelijkheid om te spelen in waardige omstandigheden en streven naar verbeteringen in de vrouwensport en de samenleving als geheel.

De Spaanse voetbalwereld was eerder opgeschrikt door een schandaal waarin de voormalige president van de voetbalfederatie werd gedwongen af te treden vanwege ongepast gedrag jegens een speelster. De spelers dringen nu aan op verdere hervormingen, maar er is discussie over het lot van coach Montse Tome.

Deze ontwikkelingen worden beschouwd als een potentieel keerpunt in de vrouwensport en benadrukken de bredere kwestie van genderongelijkheid in de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!