Met landbouw kan je goed verdienen

Volgens een landbouwer zijn er voldoende mogelijkheden om in Suriname een goede boterham te verdienen met landbouw. De man wijst erop, dat mensen met grote lappen grond soms niet zelf aan landbouw willen doen, maar deze gronden dan verhuren. De mensen die deze grond huren en hiervoor betalen zijn dan in staat om hiermee te verdienen.

De landbouwer is daarom van mening, dat er bij een juiste arbeidsmentaliteit wat te verdienen valt in de agrarische sector. Hij maakt een vergelijking met de supermarkten. “Toen Surinamers supermarkten draaiden konden zij geen geld verdienen, mensen komen nu uit China en betalen USD 1.000 tot 1.500 en ze leven.” 

Vandaar dat de man vindt dat mensen zich moeten afvragen hoe dat kan. “Wij moeten naar die fout op zoek gaan bij wie dat ligt”, is zijn conclusie. Vandaar dat hij niet verbaasd is dat Suriname momenteel veel producten importeert die hier zelf verbouwd kunnen worden. Naast kokos en mango blijken er ook tonnen aan Chinese tayer uit Guyana te komen.

Ook zegt de ondernemer zich niet te kunnen voorstellen, dat mensen vaak kokos hebben hangen aan de bomen op hun erf of voor de deur, maar de vruchten niet plukken en laten uitdrogen aan de boom. “Vaak willen mensen direct groot geld verdienen en daarom is er minder animo om een omzet van SRD 20 te verdienen, terwijl je hiermee wel kan bijpassen voor een zak rijst”, licht de man tot slot toe.

RB 

error: Kopiëren mag niet!