Waarnemend-president Brunswijk brengt rust in Kwamalasamutu

Terwijl president Chandrikapersad Santokhi deze dagen voor een Caricom-bijeenkomst op de Bahama’s verblijft, ging waarnemend-president Ronnie Brunswijk 7 en 8 juni naar de inheemse Trio-gemeenschap van Kwamalasamutu in het uiterste zuidwesten van het land.

De aanleiding voor het bezoek van Brunswijk aan het inheemse dorp was een video die viraal gaat op social media over een protestactie in het dorp Kwamalasamutu. 

De districtscommissaris van Sipaliwini, Monique Sapa, rapporteerde aan de waarnemend-president, dat de dorpsbewoners ontevreden zijn over het niet nakomen van beloften van de regering. Dit is volgens haar de reden waarom de bewoners zijn overgegaan tot het voeren van een protestactie.

Brunswijk heeft na verkregen informatie meteen aandacht geschonken aan deze problematiek en voerde op woensdag 7 en donderdag 8 juni gesprekken met de plaatselijke gemeenschap, zo laat hij weten via zijn Facebook-pagina. Hij verontschuldigde zich voor het niet gelijk nakomen van de gemaakte afspraken. Het gaat onder meer om de beschikbaarstelling van 1×24 uur elektriciteit, goede drinkwatervoorziening, optimale lijnvluchten en onderwijs.

De waarnemend-president Brunswijk stelde direct orde op zaken. Door zijn interventie kon de Algemene Kinderbijslag donderdag 8 juni worden uitbetaald. Ook werden levensmiddelen voor het verstrekken van pakketten aangeleverd. Op de lagere school te Kwamalasamutu zal een voedingsproject worden uitgevoerd op kosten van Brunswijk. Dit houdt in dat leerlingen en leerkrachten van brood en een warme maaltijd worden voorzien tot het eind van het huidige schooljaar.

De districtscommissaris geeft aan, dat de gemeenschap van Kwamalasamutu tevreden is en dankbaar voor het directe optreden van de waarnemend-president.

PK.

error: Kopiëren mag niet!