“Je kan helemaal niet uitkomen met je salaris en dat stresst mij dagelijks”

Een paar standhouders zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat de prijzen van groentesoorten redelijk zijn. “Er zijn groenten die vanaf SRD 15 te verkrijgen zijn en enkelen die zelfs voor SRD 10  te vinden zijn, maar toch merk je geen aanloop”, zegt een standhouder. 

“Ik weet helemaal niet waaraan ik meer moet denken als ik kijk naar de aanloop. Als ik naar de situatie van het land kijk, denk ik dat het de financiële situatie is bij velen. Het is ook nog eens eind van de maand en je merkt niets. Ik vind het heel jammer, maar blijf hopen dat er een verandering komt”, aldus de standhouder. 

Een bezoekster die net een bos groenten kocht en uit de markt liep, geeft aan dat zij even iets is komen kopen om te koken voor de dag. “Ik weet nog niet wat het de volgende dag zal worden, maar kijk nog even uit.” Zij geeft aan, dat zij geen grote inkopen kan doen, omdat zij haar vaste lasten nog moet betalen.

“Ik heb vandaag ontvangen, dus koop even iets om klaar te maken voor wanneer ik thuis ben. Na het betalen van mijn vaste lasten kan ik kijken wat ik kan kopen. Dat is als er tenminste nog geld over gaat zijn. Je kan helemaal niet uitkomen met je salaris en dat stresst mij dagelijks. Je denkt een andere baan te zoeken, waar je toch iets meer kan verdienen, maar het blijft in je gedachten. Het is nu zelfs zo moeilijk een betaalbare baan te vinden. Maar, met een salaris van SRD 3.000 red je het echt niet”, benadrukt de vrouw.  

TM

error: Kopiëren mag niet!