Nederland: Superjacht van pro-Russische oligarch met zwembad en waterval onder de hamer 

De Royal Romance is gebouwd in Makkum, Nederland, en van alle gemakken voorzien: het superjacht van de pro-Russische, Oekraïense oligarch Viktor Medvedtsjoek. Het lag sinds 2022 in Kroatië aan de ketting en wordt nu geveild door een Nederlands veilinghuis.

Het jacht heeft een helikopterplatform, een 3D-bioscoop en een zwembad van 12 bij 4 meter. Absolute eyecatcher is een ‘fabelachtige waterval’, die stroomt over de achtersteven en verlicht kan worden met ledlampjes.

‘Dit alles zorgt ’s nachts voor een opmerkelijk schouwspel op een superjacht dat de essentie is van perfect vakmanschap’, schrijft Feadship, dat de 92 meter lange Royal Romance in 2015 bouwde.

Het superjacht werd destijds als speeltje besteld door de superrijkeh Viktor Medvedtsjoek, een pro-Russische Oekraïner. De Royal Romance, dat vaart onder de vlag van de Kaaiman Eilanden, komt onder de hamer bij het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions. Het is het duurste object dat dit veilinghuis ooit heeft geveild. Gehoopt wordt op een opbrengst tussen de 100 miljoen en 200 miljoen euro.

error: Kopiëren mag niet!