Rani Mukerji: “De invloed van Pamela Chopra dreef Yash Chopra ertoe om mooie rollen voor vrouwen te schrijven”

Rani Mukerji heeft in verschillende films gewerkt die zijn geproduceerd door Yash Raj Productions, de banner van wijlen filmmaker Yash Chopra. Ze zal vervolgens te zien zijn in Mrs Chatterjee vs Norway.

De nalatenschap van de filmmaker is gevierd in een populaire Netflix-docuserie The Romantics, die kijkers achter de schermen van de studio, de films en de impact die de filmmaker de afgelopen vijf decennia op de Hindi-cinema heeft gehad, laat zien.

 “Vanaf mijn jeugd zijn mijn favoriete films geregisseerd door de enige echte Yash Chopra… Zijn naam was synoniem met romantiek”, zei Mukerji, herinnerend aan de beelden van vrouwen in witte chiffon sari’s ingelijst tegen de achtergrond van met sneeuw bedekte bergen.

“Deze maakten allemaal deel uit van Yash Chopra-films die van kinds af aan in mijn gedachten waren gegrift. Chandni en Lamhe zijn mijn favorieten aller tijden”, zei de acteur in een verklaring.

De actrice bekend van haar rollen in Kuch Kuch Hota Hai, Saathiya, Bunty Aur Babli, Mardaani en Hitchki, speelt ook in The Romantics, dat binnen 48 uur na de release de meest populaire titel op Netflix werd.

Mukerji zei dat Chopra ambitieuze personages creëerde, die tegelijkertijd ook geloofwaardig waren. “Ik geloof echt dat het veel te maken had met de invloed van Pam Aunty (Pamela Chopra) in zijn leven die hem ertoe aanzette zulke mooie rollen voor vrouwen te schrijven. Ik ben altijd onder de indruk geweest van hoe hij zijn heldinnen op het scherm presenteerde, en stiekem wilde hij altijd de typische ‘Yash Chopra-heldin’ zijn.

  “In de films van oom Yash hadden de vrouwen altijd een gelijke rol of zelfs een iets betere rol dan de mannen. Het spreekt boekdelen over hem als filmmaker dat hij altijd naar zijn hart luisterde in plaats van zich te conformeren aan de normen. Zijn immense respect voor vrouwen bleek altijd uit de manier waarop hij zijn heldinnen presenteerde.”

  “Hij had een geweldig gevoel voor humor! Hij was altijd de favoriete persoon bij elke bijeenkomst of functie. Hij had een magnetische energie die ons altijd naar zich toe trok, hij was vol leven en altijd leuk om mee om te gaan. Hij heeft nooit zijn torenhoge persoonlijkheid als ‘The Yash Chopra’ meegebracht, ‘zei de acteur.

The Romantics is geregisseerd door Smriti Mundhra, bekend van Indian Matchmaking, en bevat 35 vooraanstaande persoonlijkheden uit de filmindustrie, die nauw hebben samengewerkt met YRF. De docu-serie bevat ook een zeldzaam interview met Aditya Chopra.

error: Kopiëren mag niet!