Bestuur SSEB gaat zich beraden om eventuele acties te bespreken – Pomphouders willen margeverbetering 

Het bestuur van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB), onder voorzitterschap van Guno Castelen, gaat zich komende week beraden over eventuele te houden acties. De pomphouders willen een margeverbetering nu de kosten voor ze de pan uit rijzen.

“De pomphouders hebben heel ernstige problemen om hun bedrijven draaiende te houden, want alle kosten gaan omhoog”, aldus Guno Castelen voorzitter van het bestuur van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond, SSEB, tegenover Dagblad Suriname.

“Vooral het minimumloon, dat enerzijds zeer terecht naar boven is aangepast – van SRD 20 naar SRD 38,50 -, omdat die mensen ook niet uitkomen. Maar, dat betekent voor pomphouders, dat hun exploitatiekosten omhoog gaan, want zij hebben heel veel pompbedienden in dienst  en die moet je nu dus ook veel meer gaan betalen. Dat betekent, dat de marge die ze hebben, die al een tijdje niet is aangepast, niet meer voldoende is om al die kosten, zoals elektra, telefoon, arbeid en dat soort zaken, te gaan betalen. En, dan komen ze dus gewoon niet meer uit”, aldus de SSEB-voorzitter.

Volgens Castelen is er deze dagen dan ook onder de retailers van de SSEB “een heftige discussie gaande”. 

“Het bestuur gaat zich dan ook beraden en komt bijeen komende week om vast te stellen welke acties we ondernemen, want we klagen al enige tijd. De marge moet worden aangepast. De koers gaat omhoog, maar die marge blijft hetzelfde. Als er niet tijdig een margeverbetering komt voor de pomphouders, dan zullen de pomphouders niet in staat zijn om hun pomp verder te exploiteren.”

PK

error: Kopiëren mag niet!