Standhoudster: “Er zijn standhouders die het niet met je menen en anderen die je juist helpen”

“Een ieder heeft een andere levenservaring over het algemeen. Maar, je ervaring op de werkvloer bepaalt vaak ook je stemming voor de dag”, zeggen enkele standhouders tegenover Dagblad Suriname. 

“Het gaat hier om het leven van een standhouder. Velen geven aan dat het helemaal niet makkelijk is. Je hebt standhouders die zeggen, dat zij zich nog te druk maken over het doen en laten van anderen en wat ze denken en dan zijn er weer anderen die wel een ieder als familie zien of leven als broer en zus. Ik kijk aan het eind niet wat anderen zeggen of denken, maar ik blijf bij mijn standpunt. Ik ben gekomen om te verdienen”, zegt een standhoudster.

“Je hebt enkelen die zittend hun werk kunnen doen, maar bij mij is dat het geval helemaal niet. Ik ben de hele dag op de been en kan veelal pas in de middag rond 2 uur eten. Al heel vroeg heb ik mensen, al vanaf 6 uur.”

De standhoudster zegt ook, dat zij een klantenkring heeft die dagelijks bij haar koopt en zij het daardoor ook druk heeft. “Ik snij groenten voor mijn klanten en verkoop ook tegelijk, dus het is echt druk.” Ook zij heeft een niet leuke ervaring meegemaakt met andere standhouders. “Je hebt enkelen die vandaag vrij praten en daarna gewoon uit het niets je schelden of haten. Zolang je een aanloop hebt en vriendelijk overkomt ben je niet goed. Je hebt zelfs standhouders die klanten adviseren om niet naar de een of ander te gaan. Maar, ik kan er niets aan doen. Wie ben ik om te bepalen voor een klant bij wie hij of zij inkopen moet doen of hoeveel ze uit moeten geven. Je hebt ook anderen die het met je menen en samen werken. Als ik bijvoorbeeld even weg moet of eten moet halen, dan zijn er een paar die zeggen, ik verkoop voor je, let voor je op, of anderen die aangeven dat zij de groenten voor mij snijden terwijl ik andere klanten afhandel en dat vind ik heel erg leuk. Als een ieder, en ik zeg letterlijk een ieder, zo zou denken dan zou het heel handig zijn”, benadrukt de standhoudster.

“Je hebt standhouders zelfs die geen a noch b willen zeggen en zich alleen met hun eigen zaken bemoeien en dat vind ik wel goed, maar samen werken gaat veel helpen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!