Christopher Nkunku uit Frankrijk met een blessure niet op het WK

De Franse spits Christopher Nkunku zal het WK 2022 missen nadat hij dinsdag tijdens de training geblesseerd raakte, zo heeft de Franse bond bevestigd.

De ster van RB Leipzig liep een verstuiking van zijn linkerknie op en kan niet terugkeren om deel te nemen, aangezien Frankrijk op zoek is naar de titelverdediging in Qatar. De regerende WK-houders hebben dinsdag bevestigd dat Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt is opgeroepen als vervanger.

Frankrijk speelt op 22 november de openingswedstrijd tegen Australië. Volgens de FIFA-regels mogen teams een geblesseerde speler tot 24 uur voor hun eerste wedstrijd vervangen.

Maandag maakte Frankrijk de oproep bekend van Borussia Mönchengladbach-spits Marcus Thuram en Monaco-verdediger Axel Disasi. Disasi haalde de ploeg nadat Paris Saint-Germain-centrumverdediger Presnel Kimpembe zichzelf had uitgesloten vanwege een hamstringblessure.

Nkunku was waarschijnlijk een back-up voor Frankrijk geweest, achter mensen als Karim Benzema en Kylian Mbappé in het team van Didier Deschamps.

error: Kopiëren mag niet!