Chinese bedrijven krijgen de hoogste rekeningen op het WK na teamflops.

China stuurt misschien geen partij naar Qatar, maar Chinese bedrijven zullen topfactuur hebben als sponsors op het WK 2022.

Chinese merken zijn de grootste sponsors van het toernooi – ze geven zelfs meer uit dan Amerikaanse bedrijven, waaronder iconische namen als Coca-Cola, McDonald’s en Budweiser.

Volgens GlobalData, een in Londen gevestigd data-analyse- en adviesbureau, hebben Chinese sponsors 1,395 miljard dollar opgehaald voor de wedstrijd, die loopt van 20 november tot 18 december.

Uitgesplitst op jaarbasis, wordt de Chinese sponsoring gewaardeerd op $ 207 miljoen per jaar, vergeleken met Qatarese en Amerikaanse deals ter waarde van respectievelijk $ 134 miljoen en $ 129 miljoen, volgens de gegevens.

De dominantie van het Chinese bedrijfsleven in de concurrentie weerspiegelt de aspiraties van zijn merken om hun erkenning in het buitenland uit te breiden tot een niveau dat past bij hun groeiende omvang en bereik.

De opkomst van Chinese sponsors loopt ook parallel met de droom van president Xi Jinping om van China, dat in 2002 zijn enige WK-optreden maakte, een voetbalgrootmacht te maken door middel van ambitieuze plannen en doelstellingen, zoals het vertienvoudigen van het aantal scholen met voetbalvelden tegen 2025. .

error: Kopiëren mag niet!