Qatar gaat de uitstoot van WK-shuttlevluchten tellen.

WK-gastland Qatar zei dinsdag dat het de uitstoot van dagelijkse vluchten van fans tijdens het toernooi tussen de Golf-emiraten meetelt voor de totale ecologische voetafdruk van het evenement.

Qatar beweert dat het toernooi van een maand dat zondag van start gaat, “koolstofneutraal” zal zijn, maar milieudeskundigen hebben zich afgevraagd hoe rigoureus het plan is om alle uitstoot van het evenement te tellen en te compenseren.

Er waren de afgelopen maanden vragen toen luchtvaartmaatschappijen, waaronder Qatar Airways en FlyDubai, zeiden dat ze het aantal dagelijkse vluchten tussen Doha en nabijgelegen Golfsteden zouden verhogen om duizenden fans te vervoeren die de nacht buiten Qatar doorbrachten.

Qatar is een van ’s werelds grootste exporteurs van vloeibaar aardgas. Vorig jaar schetste het een nationaal actieplan voor klimaatverandering om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 25% te verminderen.

error: Kopiëren mag niet!