Guyanese regering keurt mega gas energie project goed

Gas-pijpleiding en energiecentrale onderdeel van het plan 

De regering van Guyana heeft donderdag goedkeuring gegeven voor de bouw van een 300 megawatt elektriciteitscentrale als onderdeel van het Gas-to-Shore-project in Demerara. Vijf bedrijven hebben de goedkeuring van de regering, zei de Guyanese president Irfaan Ali donderdag op een Facebook-live persconferentie. President Chandrikapersad Santokhi had eerder het voornemen uitgesproken om dergelijke projecten samen te doen. Guyana is echter zelf begonnen.  

Gas-to-Shore

Het gas-to-shore project project is al gestart door de regering van Guyana. Dit met een tijdschema om tegen eind 2024 gas te leveren en de Liquid Natural Gas (NLG)-fabriek die in 2025 online moet zijn, vordert tegelijkertijd. Het project heeft een levensduur van 25 jaar en zal naar verwachting tot 800 werknemers in dienst hebben tijdens de piekfase van de bouw, evenals ongeveer 40 fulltime werknemers tijdens de operationele fase.

Het gas-naar-kustproject omvat een elektriciteitscentrale en een LNG-fabriek, die allemaal zullen worden gebouwd in de Wales Development Zone (WDZ) in Guyana. De regering van Guyana heeft al geïnteresseerde partijen uitgenodigd om te investeren in de WDZ, die sterk zal worden geïndustrialiseerd en waarvoor ongeveer 150 hectare land is toegewezen. 

Pijpleiding

De omvang van het gas-to-shore-project omvat ook de aanleg van 225 kilometer pijpleiding vanaf het Liza-veld in het Stabroek Block voor de kust van Guyana, waar Exxon en zijn partners momenteel olie produceren. Ongeveer 220 kilometer van een onderzeese pijpleiding voor de kust zal lopen van Liza Destiny en Liza Unity Floating Production Storage and Offloading (FPSO)-schepen in het Stabroek-blok naar de kust. Na de landing op de kust van Demerara aan de westkust, zou de pijpleiding ongeveer 25 kilometer verder gaan naar de NGL-fabriek in Wales, Demerara.

error: Kopiëren mag niet!