“Wij gaan helemaal niet voor nog eens 5”

“Niet alleen voeding, kleren, spullen voor prive onderhoud en onderdelen zijn duur, ook andere nodige dingen voor het bouwen”, zegt een man tegenover Dagblad Suriname. “Elk huis of persoon moet van tijd tot tijd een reparatie doen aan zijn of haar huis en ik zit er heel lang mee. Met mijn salaris red ik het helemaal niet. Ik heb moeten improviseren om het te laten werken”, zegt de man.

Hij geeft aan, dat twee ramen van z’n huis er niet meer zijn en er nog veel meer reparaties gedaan moeten worden aan het huis. De huurder wil zich er helemaal niet mee bemoeien.

“Ik heb de eigenaar gevraagd om er werk van te maken of de reparatiekosten te laten compenseren met de huur, maar ik hoor nog niets. Hij is namelijk ook niet in het land en de maandelijkse huur wordt bij een vriend van hem gedaan, die zich ook helemaal met niets en alleen met het huurgeld bemoeit. Dus ik moet aan het eind wachten en iets anders doen. Het ene raam was gevallen en is gebroken en het ander is verrot door het weer. Ik woon in een houten huis, kan me helaas nog geen stenen huis permitteren of laat zeggen huren. Hij zegt ook, dat het bedrag dat hij maandelijks moet voldoen aan huur SRD 2.550 is en ook verandert dankzij de koers. De burger is gelukkig niet alleen de enige kostwinner, hij en zijn vrouw proberen het maandelijks te redden.

“Maar, toch redden wij het niet. Met eet salaris van mijn vrouw en mij kom in totaal op SRD 4.600, door de huur eruit te halen blijft er maar SRD 2.000 en wat klein geld, maar daarmee kunnen wij niets bijna doen. Stroom, water en internet af te trekken komt op het eindbedrag van SRD 1.400 en daaruit gaan wij de kinderen voor de hele maand moeten voeden, vervoerskosten voor ons allen en nog wat kleine dingen doen waaronder ook privé, dus het is helemaal niet te redden. Door enkele kleine klusjes te doen en wat bestellingen die mijn vrouw ook neemt proberen wij het nog te halen, maar de dure uitgaven aan materiaal kan niet. Ik heb moeten improviseren en twee zinkplaten die ik van mijn buurman heb gekregen geplaatst als ramen. Mijn plafond zit aan de andere kant ook te rotten en wordt door het weer ook erger, maar daarbij gebruiken wij nog even een paar bakjes om alles op te vangen als het regent. Zolang ik geen oplossing vindt, van de huurder ook, dan blijft het even zo.”

“Ik vind het heel jammer, ik ben niet de enige in het land die het zo moeilijk heeft. Er zijn velen en er zijn zelfs ook mensen die in een ergere situatie dan mij zitten. Kan men dat helemaal niet inzien en er wat aan doen? Dit kan niet, je ziet openlijk dat men geen hart heeft voor de inwoners van het land. In plaats van herstellen en een positieve verandering aanbrengen maakt men het nog moeilijker voor de burgers van het land, bij deze gaan wij helemaal niet voor nog 5.”

TM

error: Kopiëren mag niet!