Trinidad gaat aan de slag met ontwerp van kleine aardgas plant

Regionale verschuiving van diesel-generatoren bewerkstelligen 

Het staatsgasbedrijf van Trinidad & Tobago is begonnen met het ontwerpen van een kleinschalige hub voor vloeibaar aardgas (LNG) die de Caribische regio kan helpen af ​​te stappen van op olie gebaseerde energie generatie. Zo vertelde het bedrijf aan persbureau Reuters. Trinidad is de grootste LNG-exporteur van Latijns-Amerika. 

Het project, dat naar verwachting in 2025 operationeel zal zijn, zal een verwerkingscapaciteit hebben van maximaal 500.000 ton per jaar, aldus National Gas Company (NGC). De faciliteit, die LNG voor de regio kan opslaan, behandelt en verscheept, moet schaalbaar zijn om uitbreiding mogelijk te maken naarmate de vraag stijgt.

Regionale verschuiving 

“Het project is bedoeld om de regionale verschuiving in de energiemix naar een koolstofarme en lagere emissie te ondersteunen”, aldus NGC in een verklaring aan Reuters. Het grootste deel van het Caribisch gebied is afhankelijk van geraffineerde producten, waaronder stookolie en diesel voor energieopwekking.

De minister van Energie van Trinidad, Stuart Young, zei vorige week dat het Caribische eiland van plan was de LNG-export naar zijn buren te stimuleren voor stroomopwekking en petrochemie, maar voegde eraan toe, dat er meer aardgas nodig is om een ​​significante bijdrage te leveren aan de wereldwijde voorziening. 

Trinidad & Tobago en Peru zijn de enige Latijns-Amerikaanse exporteurs van LNG. LNG-producenten op Trinidad hebben dit jaar de leveringen aan Europa opgevoerd te midden van een sterke vraag en hoge prijzen. 

error: Kopiëren mag niet!