Bewoners Coronie herdenken oprichting afdeling Sportzaken op een sportieve wijze

Bewoners van het district Coronie zijn na lang ontevreden te zijn geweest over de aanpak van bepaalde situaties binnen hun district, weer gerustgesteld als het gaat om sport. 

Burgers voelden zich in de steek gelaten 

Volgens een toenmalige actiegroep die in het leven werd geroepen ging het geruime tijd niet goed in het district. Er was volgens de mensen heel veel dat aangepakt moest worden door de regering.

De communicatie tussen de districtscommissaris en de bevolking bleef geruime tijd slecht en de burgers hadden toch wel wat moeite om met die situatie om te kunnen gaan. Over gelden die kwamen in de fondsen werden alleen mondeling mededelingen gedeeld met de burgers, maar er was verder geen transparantie aanwezig in het beleid voor de mensen. 

Geen oplossing, maar nu wel meer ontspanning mogelijkheid

De afdeling van Sportzaken die gevestigd is in het district heeft onlangs een sportdag gehouden. Dit vond plaats vanwege de herdenking van de opening van het gebouw van Sportzaken, die al 6 jaar bestaat in het district. De officiële opening van het gebouw vond plaats op 27 oktober 2016. Het  personeel en stafleden hebben daarom gemeend om deze bijzondere dag voor het district niet zomaar voorbij te laten gaan. 

Verschillende ministeries in het district konden deelnemen aan de sportactiviteiten. Er werden verschillende takken van sport beoefend. Slagbal en voetbal waren er ook onderdeel van. De ministeries mochten het tegen elkaar opnemen. Er was ook volop eten en drank verkrijgbaar.

Een stap in de goede richting

“Een stap in de goede richting”, zegt Roy, die al meer dan 20 jaren in het district woont, tegen de redactie van Dagblad Suriname. Hij hoopt alleen niet dat het blijft bij dit soort sport- en recreatiemogelijkheden. Op de vraag of hij ook heeft deelgenomen aan de activiteiten zegt hij,  dat hij al gepensioneerd is en dat dus voor de jongeren overlaat. Hij spreekt echter de hoop uit, dat dit een stap is in de goede richting, om de ontwikkelingen in het district te stimuleren en om hogere niveaus te bereiken. 

GW

error: Kopiëren mag niet!