“Als vrouw en alleenstaande is het heel erg moeilijk geworden”

“Je kan met niemand praten over de situatie, zolang de hoogwaardigheidsbekleders het horen, vliegen de prijzen van producten nog hoger de lucht in”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. 

“Ik kan me nog heugen toen ik snoepjes van 0,50 cent voor mijn kinderen kocht, je had ze zelfs voor 0,10 cent, maar nu zijn ze SRD 1,50. Die centjes tellen niet meer en die SRD 1 ook niet. Toiletpapier was kort terig nog SRD 10 en nu is het verhoogd naar SRD 13, heel erg hoor. Als burger heb je dan ook geen recht meer te praten en vragen wat er allemaal gebeurt. Je moet dus rustig blijven en kijken hoe men met je speelt”, benadrukt de vrouw. 

“Kun je je voorstellen dat je ondanks een vast inkomen toch nog een baan moet gaan zoeken en daarnaast ook een ander daar bovenop. Dus je zit aan het eind te werken en te werken, alleen om je onderdak te behouden, je lichaam schoon te hebben en jezelf te voeden”, zegt een andere vrouw. 

“Om het te overleven met mijn twee kinderen en moeder ga ik iets anders moeten doen. Ik ben alleenstaande, maar ik krijg wel ondersteuning van de vader van mijn kinderen, hij betaalt maandelijks de lessen voor de kinderen, schoolbenodigdheden en stroom, water en internet voor mij. Dus meer kan ik niet. Sparen kan ik ook niet, maar dagelijks eten op tafel probeer ik wel te krijgen. Als vrouw en alleenstaande is het heel erg moeilijk geworden, dankzij deze regering,. Het was al moeilijk, maar eten kon ik wel makkelijk op tafel zetten en dan had ik ook nog een kleine geit, maar nu blijft niets over in mijn portemonnee. Ik hoop dat de prijzen omlaag gaan van het jaar, op zo een manier gaan velen het in het komend jaar niet redden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!