Exxon doet nog twee olievondsten voor de kust van Guyana

ExxonMobil heeft nog twee ontdekkingen aangekondigd bij de Sailfin-1 en Yarrow-1 putten in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana. Dit draagt bij ​​aan haar uitgebreide portfolio in Guyana. ExxonMobil heeft sinds 2015 meer dan 30 ontdekkingen gedaan en heeft de offshore-ontwikkeling en -productie opgevoerd in een tempo dat ver boven het sectorgemiddelde ligt. 

“Ons ongeëvenaarde verkenning succes en versnelde ontwikkelingstempo in Guyana zijn een bewijs van tientallen jaren ervaring, technologische capaciteiten en standvastige focus op het optimaliseren van alle aspecten van operaties”, zegt Liam Mallon, president van ExxonMobil Upstream Company. 

ExxonMobil’s eerste twee goedgekeurde offshore-projecten in Guyana, Liza Phase 1 en Liza Phase 2, haalden in het derde kwartaal gemiddeld bijna 360.000 vaten olie per dag. Een derde project, Payara, zal naar verwachting eind 2023 van start gaan en een vierde project, Yellowtail, zal naar verwachting in 2025 van start gaan.  

error: Kopiëren mag niet!