VAE stelt visumverbod in voor burgers 20 landen

De Verenigde Arabische Emiraten, VAE, hebben een algemeen visumverbod voor alle burgers van Nigeria, Ghana en ten minste 18 andere, vooral Afrikaanse, landen ingesteld.

Landen waarop het visumverbod van toepassing is, zijn Ghana, Sierra Leone, Soedan, Kameroen, Nigeria, Liberia, Burundi, Republiek Guinee, Gambia, Togo, Democratische Republiek Congo, Senegal, Benin, Ivoorkust, Congo, Rwanda, Burkina Faso, Guinee Bissau, en de Comoren.

De Dominicaanse Republiek is het enige niet-Afrikaanse land op de lijst en het was onduidelijk waarom de burgers van het land worden verbannen. 

In september kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nigeria aan dat Nigerianen onder de 40 geen toeristenvisa meer zullen krijgen voor de Verenigde Arabische Emiraten, aangezien de Emiraten “een nieuw visum regime hebben ingevoerd en zijn gestopt met het afgeven van toeristenvisa aan personen onder de 40 jaar, behalve voor degenen die een gezin visum aanvragen”.

Autoriteiten in de VAE hebben herhaaldelijk beweerd, dat Nigerianen en andere Afrikanen een veiligheidsrisico vormen in hun land. Sommige Nigerianen zijn gearresteerd wegens betrokkenheid bij cultisme, diefstal in het land, en het aantal moorden zou ook hoog zijn en in verband worden gebracht met Nigerianen en Kameroenezen.

error: Kopiëren mag niet!