Onderscheidingen voor adviseur en penningmeester Satya Dharma

Ram Rambartsingh, Chienta Ramdhan beide adviseurs van Satya Dharmam en Oesha Bhikhie penningmeester van Satya Dharma zijn vandaag, vrijdag 26 april, onderscheiden. De uitreiking van de onderscheiding aan Oesha Bhikhie heeft plaats gevonden in het stadhuis van Rotterdam en van Ramdhan in Purmerend.

Zowel Ramdhan als mevrouw Bhikhie zijn benoemd tot Lid in de Ere Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Bhikhie heeft een rol van betekenis gespeeld in Rotterdam in het algemeen en Hoogvliet in het bijzonder. In 2001 werd ze genomineerd voor Hoogvlieter van het jaar, in 2007 kreeg ze de Erasmusspeld en vervolgens de Rotterdamse 4 Leeuwenspeld en de SuRo-speld in 2019. De aanbevelingen zijn in mei 2022 gedaan door Bram Peper, burgemeester van Rotterdam (nu wijlen) en CDA bestuurder Arnold van der Heijde.

Bram Peper noemde mevrouw Bhikhie de beste penningmeester die een non-profit organisatie als Satya Dharma zich zou kunnen wensen. Onder leiding van mevrouw Bhikhie is de subsidie van Satya Dharma op 14 maart 2002 volledig afgebouwd. Zij is de eerste Hindoestaanse vrouw die deze onderscheidingen na elkaar heeft mogen ontvangen.

De heer Ramdhan heeft zich jarenlang ingezet voor de Nederlandse samenleving op het juridisch gebied en voor zijn geboorteland Suriname. Hij heeft een grote rol gespeeld bij het adviseren van Satya Dharma op het gebied van gezinshereniging en migratie.

De heer Rambartsingh kreeg door de president van Satya Dharma de SuRo-speld opgespeld voor zijn vele activiteiten in Nederland en Suriname. Hij kreeg eerder de Erasmusspeld, Rotterdamse 4 Leeuwenspeld werd benoemd tot Lid in de Ere Orde van Oranje-Nassau en Gebiedsonderscheiding van Hoogvliet. De heer Rambartsingh was niet alleen adviseur van Satya Dharma maar ook actief bij de volgende onderwerpen:

1. Visumvrij reizen voor Surinamers: bijdragen in het debat tijdens bijeenkomsten;

2. 100% controle op Schiphol: bijdragen in de vorm van besluitvorming;

3. Cliëntenraad: op reguliere tijden het bijwonen van de vaste bijeenkomsten;

4. Open-Sky Amsterdam – Paramaribo VV: bijdragen aan debatten en bewerkstelligen nieuwe verdragen;

5.  Aow-gat voor Rijksgenoten geboren in Suriname: deelnemen aan debatten en bijdragen in de vorm van besluitvorming.  

Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma, heeft afsluitend expliciet dank uitgesproken voor hun verdiensten voor de stichting Satya Dharma. Mevrouw Oesha Bhikhie is sinds 16 april 1999 penningmeester van Satya Dharma en na 25 jaar stopt ze als penningmeester bij Satya Dharma in Nederland en zal inzetten voor haar geboorteland Suriname. 

Tenslotte feliciteert Ramsodit iedereen die vandaag zijn onderscheiden door Koning Willem-Alexander en in het bijzonder personen die zowel voor de Nederlandse als voor de Surinaamse samenleving hebben ingezet.

error: Kopiëren mag niet!