President Santokhi noemt ‘backtrack’ voortaan ‘fasttrack’

Toerismesector cruciaal voor verdere ontwikkeling land 

“Suriname is open. Toerisme is als sector cruciaal voor de economische ontwikkeling. Deze sector is van belang om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de Surinaamse gemeenschap en om de kwaliteit van het leven te bevorderen en te verhogen.” Zo benadrukte president Chandrikapersad Santokhi in het programma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal. 

Vorige week is de backtrack route officieel gelegaliseerd. De illegale grensoverschrijdende activiteiten die plaatsvonden op de ‘Back Track’ route in Nickerie, behoren vanaf nu tot het verleden. Er zal nu sprake zijn van een ordelijk grensverkeer ten voordele van Suriname en Guyana. 

President Santokhi noemt de route daarbij voortaan de fasttrack. De oversteekplaats is makkelijker en sneller te bereiken, voerde hij aan. Hij gaf ook aan, dat het opengooien van Suriname een bewuste beleidskeuze is geweest. “Door de visumplicht af te schaffen willen wij ons land openstellen voor bezoekers en toeristen. Wij hebben enorm veel te bieden. Soms focussen wij op het negatieve. Maar, voor buitenlanders is er enorm veel.”

Suriname heeft volgens het staatshoofd gunstige toekomstperspectieven, die optimaal benut moeten worden. Ook zal op veiligheid gelet worden met speciale software die bezoekers uit risicolanden zal checken.. 

error: Kopiëren mag niet!