Samenleving verdeeld over oproep oud-president Venetiaan om regering te ondersteunen

Uit een peiling van Dagblad Suriname blijkt. dat de samenleving verdeeld is over een oproep van oud-president Runaldo Ronald Venetiaan om de regering Santokhi-Brunswijk te ondersteunen. De oud-president deed die oproep tijdens de lezing ‘Overleven in de huidige crisissituatie’ in NPS-partijcentrum Grun Dyari. 

Wat hij nu nodig heeft, is een volk dat hem niet in de steek laat nu hij moeilijke keuzes moet maken. Hij moet zijn fouten wel corrigeren, maar wij hebben hem als trekker gekozen om ons voor te gaan in wat vooraf een zware job mocht heten”, zei Ronald Venetiaan, voormalig president en ex-voorzitter van de NPS, een week geleden. In de samenleving werd hier verdeeld op gereageerd. 

Verdeeld NPS 

De NPS is intern verdeeld over haar participatie in de coalitie. Prominent Assembleelid Patricia Etnel reageerde fel tegen de oproep van haar eigen erevoorzitter. Zij blijft erbij: de NPS moet uit de coalitie stappen. Ze riep via social media partijleden op om dit gedaan te krijgen bij het congres eind oktober.

Opmerkelijk is dat zij, samen met Ivanildo Plein, deelgenomen heeft aan protestacties in augustus tegen de president. NPS-voorzitter Gregory Rusland stelde tegenover lokale media, dat binnen de NPS een ieder zijn of haar eigen mening mag hebben.

Volgens Venetiaan moet president Chan Santokhi de fouten die door hem zijn gemaakt en die nog te herstellen zijn, snel corrigeren. Het staatshoofd heeft volgens de NPS-erevoorzitter een aantal zaken gedaan die niet meer te corrigeren zijn, maar sommige wel. Bij het “names and faces”-beleid ten aanzien van benoemingen bij staatsbedrijven zijn fouten gemaakt. “De president moet die fouten corrigeren”, aldus Venetiaan.

error: Kopiëren mag niet!