Growing Seeds promoot gezonde levensstijl binnen haar kinderdagopvang

Vandana Ramlal-Chander, algemeen directeur van het kinder educatiecentrum Growing Seeds, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het groene kinderdagopvang achter een gezonde levensstijl staat. Voor kinderen en jongeren is gezond eten extra belangrijk, stelt zij.

“Hun voeding moet hen de nodige energie leveren voor hun dagelijkse activiteiten, maar moet hen ook toelaten goed te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Kinderen die gezond eten, regelmatig in contact komen met de natuur en ook nog genoeg bewegen zijn minder vaak ziek.”

Zij geeft aan, dat wanneer kinderen gezond eten, zij zich beter kunnen concentreren en zich ook lekker in hun vel voelen. Het is volgens haar belangrijk om van jongs af aan aandacht te schenken aan het aanleren van gezonde eetgewoonten, zodat het kind meer kans heeft om het later vol te houden. Growing Seeds promoot daarom een gezonde levensstijl binnen de kinderdagopvang door gezonde voeding en tussendoortjes aan te bieden en de kinderen spelenderwijs in contact te brengen met groenten en fruit.

“Tenslotte streven we ook ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de smaakontwikkeling van het kind. Meedoen aan de toetie froetie weken en experimenteer, ontdek- en doe-activiteiten tijdens het natuurplezier uurtje, zijn manieren die we inzetten om daar invulling aan te geven. Ook promoten we gezonde traktaties en fruit en groenten feestjes binnen het kinderdagverblijf”, stelt de algemeen directeur. 

Aan Ramlal is de vraag gesteld hoe de kinderen dit ervaren. Zij geeft hierop aan, dat de kinderen het fijn vinden om zelf smoothies en fruitstokjes te maken. De ontdekkingen in de natuur  zorgen naar haar zeggen ook voor ontspanning, bewondering en leerplezier.

“Met vergrootglazen en verrekijkers  gaan ze op ontdekkingsreis en dan krijg je uitingen en vragen als ‘wauw..zo mooi, wat is dat? Kijk kijk daar juf..’. We zijn blij dat ouders  bewuste keuzes maken en ook achter het gezond beleid staan. Zo helpen zij mee tijdens de toetie froetie weken wat wij enorm op prijs stellen”, aldus Ramlal.

SK

error: Kopiëren mag niet!