Dolly Parton bereikt een nieuwe carrière hoog in één Billboard-lijst

Dolly Parton heeft de laatste tijd behoorlijk wat gewonnen. Alleen al de afgelopen weken heeft de countrylegende verschillende nieuwe hits in de Billboard-hitlijsten gescoord. Ze is er zelfs voor het eerst in geslaagd een aantal punten te behalen.

Nu stijgt ze naar een nieuw hoogtepunt in haar carrière op een van die lijsten waar ze vóór het begin van 2024 totaal onbekend mee was. Op de editie van deze week van de Rap Digital Song Sales-hitlijst keert Parton terug.

Zij en Pitbull sturen hun single ‘Powerful Women’ naar een nieuwe piek op de ranglijst van de best verkochte nummers in de VS die Billboard als rap bestempelt. “Powerful Women” verschijnt vrij plotseling opnieuw op die lijst en overwint het bijna.  De single staat op nummer 2 in de Rap Digital Song Sales-hitlijst dit frame.

Het mist Parton haar eerste kampioen, omdat het niet in staat was om “Wanna Be” van Megan Thee Stallion en GloRilla, dat op nummer 1 begint, te verslaan. Volgens Luminate zijn er in de afgelopen trackingweek 3.666 exemplaren van ‘Powerful Women’ verkocht. Dat is een enorme winst ten opzichte van het voorgaande trackingframe. In die week werden van hetzelfde nummer slechts 211 exemplaren verkocht.

Het is niet verwonderlijk dat ‘Powerful Women’ de enige hit van Parton is in de Rap Digital Song Sales-hitlijst. Ze debuteerde vorige maand op de lijst met deze onverwachte samenwerking, die al snel een hit werd, tenminste in de rapwereld.

‘Powerful Women’ maakt slim gebruik van enkele van Partons beroemdste teksten. Pitbull rekruteerde de superster om het refrein van haar nummer ‘9 to 5’ voor het nummer te lenen, maar dat was niet de omvang van haar betrokkenheid. De Grammy-winnaar schreef en nam ook nieuwe regels op voor het nummer, waarin zij veel voorkomt.

error: Kopiëren mag niet!