Poll: Aantal voor- en tegenstanders visie Etnel om als NPS als zelfstandige fractie op te treden ontloopt elkaar niet veel

Uit een zeer recente poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat een oproep van het NPS-Assembleelid Patricia Etnel om als fractie zelfstandig verder te gaan, wordt gesteund door een aantal personen dat niet  veel verschilt van het aantal personen dat op de huidige voet verder wil met de NPS in de coalitie. 

De oproep van Etnel deed ze op haar Facebookpagina naar aanleiding van opmerkingen van NPS ere-voorzitter en oud-president Ronald Venetiaan tijdens een partij discussie bijeenkomst in het partijcentrum met als centraal thema ‘Overleven in de huidige crisissituatie’. Venetiaan riep zijn gehoor op om president Chandrikapersad Santokhi te blijven ondersteunen en om als partij deel te blijven nemen aan de coalitie.

Maar, daar kan Etnel, die nooit om duidelijke standpunten zit verlegen, zich niet in vinden, zo bleek uit deze reactie een paar dagen na die discussie bijeenkomst op haar Facebook-pagina:

“(…) Wel dan hoef ik niet geliefd te zijn, maar Patricia Etnel kiest voor de toekomst van de NPS en ik roep alle Surinamers op mij te komen ondersteunen op zondag 30 oktober om 11 uur te grundjari tijdens het congres met de roep: NPS moet kiezen voor de toekomst van de NPS en verder gaan als een zelfstandige partij in het parlement en in politiek Suriname! Unu ne broko samenwerkingsverbanden ma betre mi mati mandi ma mi boto no boro! 

Doe een witte trui aan en bind een rode band om je linkerhand en laat zien dat je 30 oktober kiest voor de toekomst van de NPS. De NPS moet groter worden en dat zal alleen mogelijk zijn met zetels, niet met partners! Met de kracht van de Surinamers gaan wij voor een beter Suriname!

Op weg naar 25 mei 2025!”

Het altijd welbespraakte parlementslid, die eigenlijk al enige tijd geleden met een been uit de coalitie stapte, ziet geen toekomst voor de fractie weggelegd in een samenwerking, een coalitie, met andere partijen.

Zij wordt hierin gesteund door 285 personen – 57 procent van het totaal uitgebrachte stemmen van 502 – die deze optie hebben aangevinkt in de poll van Dagblad Suriname. Maar, 217 mensen (43 procent) geven aan gewoon verder te willen als NPS binnen de coalitie. 

Etnel krijgt dus behoorlijk wat bijval voor haar oproep. Uiteindelijk zal op 25 mei 2025 moeten blijken wat de parlementaire positie van de NPS gaat zijn en of Etnel ‘haar zin’ zal krijgen. Het zou voor haar een zegen zijn, om zich niet meer ‘gemuilkorfd’ te hoeven voelen binnen een coalitie, waar toch coalitieafspraken gelden en waar het toch iedere keer in zekere zin pijnlijk is om regeringsbeleid af te kraken, kritisch te bekritiseren en vervolgens door de eigen partijleiding op het matje te worden geroepen. 

Patricia Etnel wil ongebonden zijn als Assembleelid in een onafhankelijk opererende fractie en niet gebonden zijn aan enge coalitieverbanden.

PK

error: Kopiëren mag niet!