Jogi over samenwerking coalitie: “Uit de boot stappen is geen optie in strijd tegen armoede”

De vier coalitiepartners in de regering moeten blijven samenwerken en ondersteuning blijven geven aan president Chandrikapersad Santokhi. Met een versplinterd front zal de regering niet in staat zijn de strijd aan te gaan tegen armoede.

VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vindt dat de crisis waar president Santokhi voor staat vele malen erger is dan die welke voormalig president Ronald Venetiaan tijdens diens 3 ambtsperioden heeft moeten doorstaan. 

Voormalig president Venetiaan kent de politiek en weet dus precies waarover hij het heeft wanneer hij oproept om de huidige president te blijven ondersteunen, zegt Jogi. Vermoedelijk heeft Venetiaan politieke signalen dicht bij huis opgevangen die hem die uitspraak heeft doen maken. Over de uitgesproken mening van het NPS-Assembleelid Patricia Etnel met betrekking tot een eventueel uittreden van de partij uit de coalitie samenwerking geeft Jogi aan, niet te hopen dat die mening anderen in de partij zal beïnvloeden. 

Praten helpt

Hij geeft op dit vlak NPS-voorzitter tevens fractieleider van de NPS in de Nationale Assemblee “credit” voor zijn houding binnen de coalitie samenwerking. Jogi bestempelt dat als heel kritisch en altijd ingegeven door het streven om correcties aan te brengen in het beleid van de regering. De ondersteuning van elke coalitiepartij, hoe klein of hoe groot, is van groot belang om de ernstige crisis waar de bevolking onder gebukt gaat te boven te komen.

De basis van de economie is totaal kapot en gezamenlijk moet er gewerkt worden aan het fundament voor de ontwikkeling van toekomstige generaties. Er wordt regelmatig binnen de coalitietop overlegd. Indien er zaken zijn waar een coalitiepartner niet helemaal over tevreden is, dan dient er gesproken te worden en correctief te worden opgetreden. 

Volgens Jogi pakt president Santokhi signalen uit de samenleving op en heeft hij correcties gepleegd daar waar het nodig was en nog nodig zal zijn. In zijn onlangs uitgesproken jaarrede heeft hij beleidsombuigingen aangekondigd. Het bestrijden van de armoede onder de bevolking vormt de grootste prioriteit van de regering. Daar is volgens Jogi alle ondersteuning voor nodig.

SS   

error: Kopiëren mag niet!