MinOWC: Tekort aan meubilair scholen binnenkort opgeheven

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) werkt er hard aan om het tekort aan meubilair in scholen tot het verleden te laten behoren. De afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie (LPD) is begonnen met de distributie van stoelen en tafels naar de verschillende scholen. 

De departementsleiding is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en werkt voortdurend aan de randvoorwaarden voor goed onderwijs.

Schoolleiders/directeuren kunnen zoals gebruikelijk hun aanvraag voor meubilair doen bij de afdeling LPD.

De redactie van Dagblad Suriname had eerder bericht, dat nog niet alle scholen voorzien zijn van voldoende meubilair, zoals tafels en stoelen. Vernomen wordt, dat sommige ouders zelf meubilair voor hun kinderen hebben moeten bekostigen. 

Een vader uitte zijn ongenoegen onlangs op social media. Na school merkte hij, dat de schoolbroek van zijn dochter een beetje vies was bij kniehoogte. Hierop vroeg hij haar of ze gevallen was. Zijn dochter gaf op haar beurt aan, dat zij niet gevallen was, maar dat er niet genoeg tafels en stoelen voor de leerlingen waren. Sommige kinderen moesten op de bank zitten zonder tafel. Om te werken moesten zij dus op hun knieën gaan, om de bank als tafel te gebruiken. Met zijn bericht probeerde de vader de aandacht van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, te vragen voor dit probleem.

Dat is nu kennelijk, met behulp van een publicatie in Dagblad Suriname, gelukt, gelet op de inhoud van het zaterdagochtend 8 oktober verschenen persbericht van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!