Platform Rijstsector overhandigt werkplan 2022-2023 “Een nieuwe aanpak” aan president Santokhi

De voorzitter van het Platform Rijstsector, Soedeshchand Jairam, heeft vrijdag 7 oktober, het werkplan 2022-2023 -“Een nieuwe aanpak” op het districtscommissariaat van Nickerie overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi, zo laat het Platform in een persbericht weten.

Er werd een beknopte uiteenzetting gegeven over de totstandkoming van het werkplan, dat bestaat uit activiteiten die op korte-, middenlange- en lange termijn uitgevoerd dienen te worden teneinde de knelpunten in de sector weg te werken.

De voorzitter gaf aan, dat een aantal van de korte termijn activiteiten, de zogeheten “low hanging fruits” al in uitvoering zijn, maar dat bij enkele punten ondersteuning van de president nodig is. Deze zijn ook officieel gedeeld en gevraagd aan de president.

Na overhandiging van het werkplan, en twee brieven die betrekking hebben op het verzoek voor 100% invoerrechten vrije import van inputs voor de agrarische sector en het verzoek voor toevoeging van extra stakeholders aan het platform, gaf de president in zijn toespraak aan, dat hij de afgelopen periode vaak door media gevraagd is naar resultaten van werkgroepen die door hem worden geïnstalleerd. 

Wat dit platform heeft gepresteerd binnen de afgelopen 4-5 maanden is precies wat de bedoeling is. 

Hij gaf aan blij te zijn, dat er gewerkt is met als resultaat een werkplan waarin duidelijk vermeld staat wat er gedaan zal worden en dat er concreet is aangegeven waar ondersteuning nodig is. “Dit is hoe er gewerkt moet worden”.

Ten aanzien van de versterking van het platform met meerdere stakeholders gaf hij aan dat het morgen al een feit zal zijn. De nodige brieven zullen worden opgemaakt.

De president heeft de voorzitter en de leden gefeliciteerd en gaf aan dat de samenleving nu kan zien, dat er gewerkt is en dat het kan om binnen een korte periode resultaat te leveren.

“Wat normaal zo lang duurt, heeft het platform in 4 maanden gedaan. Zaken bij elkaar gebracht en gepresenteerd. Een nieuwe aanpak”, aldus president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!