Niet alle scholen voorzien van voldoende meubilair

De redactie van Dagblad Suriname verneemt, dat nog niet alle scholen voorzien zijn van voldoende meubilair, zoals tafels en stoelen. Vernomen wordt, dat sommige ouders zelf meubilair voor hun kinderen hebben moeten bekostigen. 

Een vader uitte zijn ongenoegen onlangs op social media. Na school merkte hij, dat de schoolbroek van zijn dochter een beetje vies was bij kniehoogte. Hierop vroeg hij haar of ze gevallen was. Zijn dochter gaf op haar beurt aan, dat zij niet gevallen was, maar dat er niet genoeg tafels en stoelen voor de leerlingen waren. Sommige kinderen moesten op de bank zitten zonder tafel. Om te werken moesten zij dus op hun knieën gaan, om de bank als tafel te gebruiken. Met zijn bericht probeerde de vader de aandacht van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, te vragen voor dit probleem.

De redactie van Dagblad Suriname heeft het ministerie benaderd voor een reactie, maar heeft vooralsnog geen antwoorden op de vragen ontvangen. In een eerder gesprek met Dagblad Suriname, zei minister Marie Levens dat de middelen niet altijd op tijd aankomen op de scholen. Verder gaf ze aan, ook met een capaciteitsprobleem te zitten.

Alhoewel de scholen dit jaar normaal moesten opstarten, verneemt de redactie dat er toch leerlingen zijn die om de ene dag naar school moeten, omdat er niet voldoende lokalen zijn.

SK

error: Kopiëren mag niet!