Kleine ondernemers hopen op een beetje winst

Enkele kleine ondernemers geven tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij hopen dat de komende feestdag goed nieuws voor ze zal brengen.

“Ik kijk niet naar een vlotte verkoop vanwege de situatie, maar hoop dat ik tenminste wat kan maken”, zegt Rasamiran. Zij maakt koekjes, cake soorten, snacks op bestelling en verkoopt die ook in het centrum zodra er drukte is. De afgelopen feestdagen heeft zij niet vaak meegedaan met de activiteiten.

“Ik verwacht niet veel, omdat velen het niet breed hebben. Ik probeer wel het beste ervan te maken en neem aan dat velen het beste ook willen in hun leven, vandaar dat ik het nog probeer. Het leven bestaat nu letterlijk alleen uit hosselen, maar ik geef het niet op. Ik hoop tenminste dat ik wat kan maken op de komende feest dag”, aldus Rasamiran. 

Een andere kleine onderneemster geeft aan dat zij pas weer is gestart met het nemen van bestellingen van cake soorten. “Ik zag het helemaal niet meer zitten en zag dat velen het moeilijk hadden. Ik dacht het toch weer te proberen, want alle kleine beetje helepen en ik heb het nodig. In het begin was het weer moeilijk, want dan wist ik niet wat ik mijn klanten moest vragen voor een bestelling. Ik begon toen met leuke acties vanaf SRD 150 en het ging haast snel. Daarnaast heb ik ook klanten die groter willen gaan en die extra willen uitgeven, dus het gaat op zijn tijd. Wij kunnen niet altijd blijven werken. We kunnen onszelf ook verwennen en velen van ons doen het vaak met een lekker hapje”, aldus de kleine onderneemster.

“Wij allemaal verdienen het en blijven hopen op het beste.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!