Amerikaanse zeestrijdkrachten en Surinaamse Kustwacht oefenen samen

Afgelopen maandag, 3 oktober, hebben Amerikaanse zeestrijdkrachten en de Surinaamse marine en Kustwacht samen op zee operatie oefeningen uitgevoerd. Daarbij was het marineschip de USS Mesa Verde betrokken. Er werden oefeningen gehouden met Surinaamse militairen.

Het Surinaamse schip voer in formatie met de USS Mesa Verde op zee en voerde andere schip afhandeling manoeuvres uit. Leden van de Surinaamse Kustwacht en de marine kregen een rondleiding door het Amerikaanse schip en beide partijen wisselden technieken uit om aan boord van schepen te gaan om naar smokkelwaar te zoeken. 

De USS Mesa Verde is een amfibisch transport dokvaartuig van de San Antonio-klasse van de Amerikaanse marine. Ze is het eerste oorlogsschip van de Amerikaanse marine dat vernoemd is naar het Mesa Verde National Park in de Amerikaanse staat Colorado.

De Amerikaanse commandant meldde, dat ze genoten van de gelegenheid om samen te werken en dat de oefeningen hielpen bij het opbouwen van relaties waardoor de VS en Suriname op meerdere terreinen kunnen samenwerken, aldus de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Het schip van de Amerikaanse marine valt onder het US Southern Command, waarmee Defensie goede samenwerkingsverbanden onderhoudt. 

error: Kopiëren mag niet!