Defensie stelt 150 militairen, tonners, pickups en voertuigen beschikbaar aan politie voor indamming criminaliteit 

150 manschappen van het Surinaams Nationaal Leger, grote trucks, ook wel tonners genoemd, pick-ups en andere voertuigen van Defensie worden momenteel ingezet om de verruwing van de criminaliteit in te dammen. De extra middelen worden aangeboden en in samenwerking met het Korps Politie Suriname ingezet verklaarde minister Krishna Mathoera van Defensie voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering, afgelopen woensdag. 

Volgens de bewindsvrouwe worden de manschappen dag en nacht ingezet. Ook wordt er gekeken naar hoe er nog meer middelen vrijgemaakt kunnen worden. Mathoera gaf aan dat vooral het bruut geweld dat gepaard gaat met de recente golf van criminaliteit ingedamd moet worden. Mathoera, die zelf oud-politiecommissaris is, gaf aan dat mensen op ruwe manieren worden beroofd van geld waarvoor zij hard werken. Dit zou niet zo mogen en het geweld dat toegepast wordt door criminelen moet een halt worden geroepen. 

Collega minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei, dat er deze week een hoog niveau overleg is geweest om de veiligheidssituatie drastisch te verbeteren. Zo zal volgens de bewindsman extra gelet worden op wagens met getinte glazen. De algehele controle zal volgens hem worden opgevoerd. Volgens de bewindsman is de veiligheid een blijvende uitdaging door de uitgestrektheid van het grondgebied.

Diverse posten over het land zijn onderbemand, gaf de minister aan tegenover de pers. “We hebben strategische locaties geïdentificeerd waar er posten opgezet zullen worden. In het Matawai gebied, op Stoelmanseiland, Goejaba en het stuwmeer, zijn enkele daarvan. Op deze strategische locaties worden controleposten opgezet. De zichtbaarheid van de politie en het leger is belangrijk en moet vergroot worden. In het Atjoni gebied is er een locatie geïdentificeerd”, sprak de minister.

Volgens minister Amoksi gaan de noodzakelijke acties van de politie gewoon verder; surveillances, roadblocks en controle worden uitgevoerd door de politie, aldus de bewindsman. 

error: Kopiëren mag niet!