“Wanica Ziekenhuis is een klein paradijs voor dak- en thuislozen”

De bond van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) is bezorgd over het welzijn van de doelgroep die wordt verhuisd naar het Wanica Ziekenhuis. Claudette Etnel, voorzitter van de bond, noemt een project dat zou zijn geschreven over het verhuizen van de mensen. 

“De leiding van Latour heeft bij de bond haar zorgen geuit over deze stap, ook omdat onbekend is wat met de mensen zal gebeuren die nu de leiding hebben”, merkt Etnel op. 

Volgens Etnel zou al per 1 oktober sprake zijn van de overplaatsing. Voor de medewerkers komt dit als een verrassing, laat zij weten. “Gezien de afstanden die zij moeten afleggen, is het transport wel geregeld?”, vraagt zij zich af. “Men wil de straten schoonhouden, maar nu zal men zich concentreren op alleen de mensen met een geestelijke beperking, omdat de locatie een naambord krijgt waarop de naam ‘dependance van het Psychiatrische Centrum’ staat. “Dus worden dan mensen van de straat gehaald?”, wil Etnel weten. 

Zij vervolgt dat de bond nooit is gekend en dat de werksituatie ook niet is besproken. Het personeel heeft daarom besloten om in actie te gaan. “We willen akkoord gaan met werken, maar we willen ook weten wat de vergoedingen zijn. Bovendien zijn de werknemers ambtenaren, maar ze zijn nog steeds niet in vaste dienst.” 

Etnel voert verder aan, dat de mensen niet met dranghekken gescheiden kunnen worden, daar zouden dranghekken niet geschikt voor zijn. “Dranghekken houden mensen die een aanval krijgen niet tegen”, is haar argument.

RB

error: Kopiëren mag niet!