Chaotische situatie te Paranam, politie lost schoten

Vicepresident Brunswijk ter plekke

De verhitte familieleden en bewoners te Paranam, van de omgeving Jamaica, zijn sedert donderdagmorgen 4 augustus overgegaan tot het barricaderen van de Martin Luther Kingweg. Dit nadat Rodney Kwasiba vorig jaar onschuldig werd neergeschoten door Regio Bijstandsteam (RBT) en zeer recent is overleden. 

Op Paranam heerste ’s ochtends een chaotische situatie. De mensen zijn enorm verhit en wensen de barricade niet op te heffen. De bewoners geven aan, de barricade te zullen opheffen wanneer de president of vicepresident met hen komt praten.

Volgens een bewoner van Paranam, probeerde de politie de barricade op te heffen, maar de mensen raakten nog erger verhit. Enkele mensen gingen in gevecht met de politie. Daarbij werd een jongeman door de politie in elkaar geslagen. Op een gegeven moment werden er zelfs schoten gelost. Dit waar er iets meer dan 100 mensen bij waren.

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, is helemaal niet te spreken over de situatie. Ook zijn dreigementen geuit. Een bewoner gaf aan de politiepost van Paranam in brand te zullen steken, als de jongeman die meegevoerd is, niet zou worden vrijgelaten.

Volgens de bewoner is dit een zeer heftige situatie. Mensen huilen, schreeuwen, gillen en vragen of het recht kan zegevieren. De mensen voelen zich absoluut niet meer veilig. Ze willen niets van de regering hebben, maar willen slechts dat dit soort zaken voorkomen wordt, waarbij onschuldige mensen het leven laten.
Rond 11 uur ’s morgens was de barricade nog niet opgeheven.

Vicepresident Brunswijk ter plaatse

Inmiddels is omstreeks het middaguur vicepresident Ronnie Brunswijk met een helikopter geland te Paranam om de verhitte menigte toe te spreken.

De vicepresident ging naar het huis van de overledene en gaf aan, dat hij het verdriet van de mensen begrijpt, maar dat de persoon niet meer in leven gebracht kan worden. Nu zal er gekeken moeten worden wat er verder moet gebeuren, aldus Brunswijk.

Op zijn Facebook-pagina schrijft de vicepresident onder andere: “De situatie is intussen onder controle. Later in de middag zal ik samen met de familie de verdere stappen bespreken. Waka bun brada Rodney.”

SK

error: Kopiëren mag niet!