Mini-documentaire Tepu zal op Dag der Inheemsen gepresenteerd worden

Het inheems dorp Tepu in het Sipaliwini-gebied, wordt dit jaar belicht door de VIDS (Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname) in samenwerking met Apache Media.

Op verzoek van hoofdkapitein Shanaupe Moshesi ondersteunt de VIDS het dorp Tepu met het maken van een mini-documentaire. In deze documentaire zal het dorp enkele issues waarmee zij te maken heeft delen met de Surinaamse gemeenschap. Verder is het de bedoeling om dit dorp, dat ver buiten Paramaribo ligt, uit te dragen.

Voor het maken van deze mini-documentaire heeft de VIDS de ondersteuning van Apache Media ingeroepen. Apache Media en VIDS gingen op 23 juli naar het Sipaliwini-gebied, voor het maken van de documentaire. 

De mini-documentaire zal op 9 augustus, “Dag der Inheemsen”, via verschillende zenders gepresenteerd worden. De kanalen en tijdstippen zullen nader bekendgemaakt worden. 

Verder was het voor de directeur van Apache Media, Raoel Swedo, een mooi moment om te zien hoe deze inheemse broeders en zusters nog echt van de natuur leven, zoals visvangst en jagen.

Ook minister Albert Jubithana van TCT (Transport, Communicatie en Toerisme) bracht in deze periode een werkbezoek aan het dorp.

SK

error: Kopiëren mag niet!