Bewoners Wageningen protesteren tegen beleid inzake wateroverlast

Burgers in Wageningen hebben na de ontstane wateroverlast situatie in april weer aan de bel getrokken en hebben hun ongenoegen weer geuit bij Dagblad Suriname. De waterproblematiek is nog steeds niet opgelost. De verschillende gebieden in Wageningen staan tot en met nu toe nog steeds onder water.

Een terugblik op de ontstane situatie 

De meeste gebieden in Wageningen staan sedert april dit jaar blank. De reden hiervoor is meer dan duidelijk naar het zeggen van de buurtbewoners. Dit heeft er zelfs voor gezorgd, dat burgers eerder al  in opstand waren gekomen en de wegen hadden gebarricadeerd. Door tussenkomst van de regering en dienstdoende instanties zijn er wel mogelijkheden gecreëerd om dit probleem op te lossen. Die oplossingen hangen deels af van financiële omstandigheden. Maar, gezien de ontstane situatie in het land geeft het de burgers weinig hoop dat er wel een degelijke plan van aanpak zal komen. Bewuste burgers maken zich zorgen dat dit nog voor een lange periode zal blijven. Er is volgens lokale bewoners wel een pomp die ervoor zou moeten zorgen dat het gebied niet blank komt te staan.

De kleppen en verschillende sluizen die niet goed functioneren zijn ook een deel van het probleem. Doordat de kleppen niet goed functioneren zorgt het ervoor, dat het water stroomt naar de woongebieden. Men is dan niet in staat de dagelijkse economische activiteiten uit te voeren, omdat het water een probleem vormt voor de gemeenschap.

Het feit dat Wageningen een zwamp gebied is geweest maakt dat het dan nog erger, zegt een bewoner. De harde regenbuien zorgen er deels ook voor, dat de gronden onder water lopen. Dit zorgt er verder voor, dat de mensen daar zich niet vrij kunnen begeven in hun huizen  en op hun percelen. Het planten en kweken lijkt nu ook onder hele moeilijke omstandigheden te gaan verkeren door al het water. Zelfs de toiletten van bewoners lopen over.

Protestactie

Een duurzame aanpak, die wegblijft, is waarop alle burgers wachten. De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden laten immers al een poos op zich wachten. Om ervoor te zorgen dat het waterprobleem toch opgelost kan worden, moet er in iedere geval een structurele aanpak komen. De vraag of de verschillende ministeries niet samen kunnen werken om ervoor te zorgen dat  er een oplossing komt, staat nu meer dan ooit recht overeind. De mensen zitten echt te wachten op een gangbare oplossing. 

Door verschillende burgers in Wageningen werd dinsdag een vreedzaam protest gehouden, dit vanwege het feit dat men heeft vernomen dat de toevoer van brandstof uit Nieuw-Nickerie wordt stopgezet. In berichten geven verschillende burgers aan, dat ze al zeker vier maanden onder water zitten. Alles van de mensen zit in het vuile water. Water dat geen kans krijgt om weg te lozen. De bewoners zijn hierdoor verhit geraakt en willen nu eindelijk een oplossing.

 GW

error: Kopiëren mag niet!