FOLS-lidbonden blijven vooralsnog in actie

De bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, FOLS, aangesloten bonden – de Katholieke Onderwijzers Bond (KOB), de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap (COB), de Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond (SOB) en de Islamitische onderwijzers Bond (IOB) – hebben hun leden opgeroepen om in afwachting van het uiteindelijk resultaat van gesprekken van de regering met de vakbonden, tot 11.00 uur aanwezig te zijn op de werkplek tot de dag van het gesprek met de president. Dit meldt de FOLS in een zogenoemd ‘oproepbericht’ aan haar leden.

De FOLS stelt, dat uit de bijeenkomst van de regering, Ravaksur (Raad van Vakcentrales in Suriname) en de gezamenlijke vakbonden – dinsdagavond -, nog geen concrete oplossingen zijn gepresenteerd in verband met de verhoogde EBS-stroomtarieven.

“Aangezien de president een week uitgetrokken heeft voor deskundigen om met elkaar in overleg te treden, wordt ook het actiemodel van de FOLS bijgesteld”, zo laat de FOLS weten.

Juridische maatregelen tegen actievoerende leerkrachten

Inmiddels heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) verklaard, dat er juridische maatregelen getroffen zullen worden tegen actievoerende leerkrachten. 

De bewindsman zegt te kunnen begrijpen dat men onvrede heeft met de verhoogde stroomtarieven, maar het is volgens hem geen conflict dat bij het ministerie van OWC ligt. Het gedrag van de actievoerende onderwijsgevenden noemt hij onzorgvuldig en onverantwoord naar de leerlingen toe. 

“Het ministerie van Onderwijs kan niet langer toestaan dat er op deze manier wordt omgegaan met de belangen van leerlingen”, aldus de minister. Het onderwijsproces raakt volgens hem ernstig verstoord. Het gedrag dat onderwijsgevenden nu aan de dag leggen is voor het ministerie niet acceptabel. 

error: Kopiëren mag niet!